O nas

simona_roskar

Simona Roškar

Simona Roškar je komunikatorka, ekonomistka in predavateljica na Visoki šoli za multimedije, mednarodna licencirana trenerka kreativnosti po metodi 12 dejavnikov inoviranja in licencirana vodja za trajnostni razvoj ECQA. Verjame v velike ideje in številne majhne korake, ki pripeljejo do rezultatov. Kreativnost ji daje veliko pogonske energije v življenju.

Deli:

Simona Roškar, svoje znanje in izkušnje rada širi v prepričanju, da je dobro predvsem tisto, kar je preprosto razumeti, lahko zaživi v praksi, med ljudmi spodbuja komunikacijo in krepi ustvarjalnost. Z ustvarjalnostjo »sestankuje« vsak dan, in tako je v službi kreativnosti že več kot 15 let. Vsakodnevno delo pred njo postavlja izzive kreativnega soočanja in iskanja rešitev. Poleti 2014 je na Cipru pridobila mednarodno licenco za vodenje delavnic 12 dejavnikov inoviranja avtorja Dimisa Michaelidesa. Od takrat je izvedla že 4 polletne šole inoviranja in h kreativnosti spodbujala najrazličnejše ljudi, ne glede na starost, izobrazbo ali poklic.

Znanje ekonomije in mednarodnega marketinga je kot študentka plemenitila na Danskem, kjer je spoznavala sodobne pristope učenja in odkrivala skrivnosti življenja najsrečnejših državljanov. Svojo srečo je našla v pisanju, spoznavanju tujih dežel, ki jih je precej prepotovala tudi sama, fotografiranju, različnih športih ter v učenju od otrok in hčere. Več let je delala kot novinarka in napisala več tisoč člankov, kasneje pa kot urednica v marketinški agenciji izdala več ducatov revij in časopisov.

Za izboljševanje veščin in tehnik poslovne korespondence in komunikacije s strankami izvaja in moderira delavnice poslovnega in kreativnega pisanja. Vodila je interne programe za ustvarjanje vzpodbudnega in bolj pozitivnega delovnega okolja. Ima mednarodni certifikat ECQA za vodenje družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja, ki ga vidi kot pomemben gradnik pri oblikovanju inovacijske kulture v podjetju. Vse več pozornosti namenja razvoju družbene odgovornosti, ki jo vidi kot prvi in odločilni korak na poti do korenitih sprememb in vzpostavljanja inovacijske kulture v organizacijah. Na pot raziskovanja in učenja kreativnosti se je podala, ko je na lastni koži večkrat občutila, da ji kreativno ustvarjanje daje mnogo sveže pogonske energije. Zato si prizadeva, da bi jo pri svojem delu občutili tudi vsi drugi.

Zaljubljena je v pse in oni v njo. Rada diha svež zrak in opazuje široke razglede neokrnjene narave. Skoraj vsako leto si omisli nov način vadbe ali šport, s katerimi premaguje svoje omejitve in strahove.

Scroll to Top