O modelu

Je izobraževanje za razvijanje kreativnega potenciala posameznikov in timov, ki bodo vašo organizacijo preoblikovali v agilno, sodelovalno in inovativno. Naučili se boste uporabe kreativnih orodij in tehnik, da boste pri delu bolj ustvarjalni in zavzeti vodje inovacijskih timov. S sistematičnim in zabavno-izkustvenim pristopom odkrivamo 12 dejavnikov inoviranja, ki se povezujejo v 3 sklope: VIRE –  STRUKTURO –  KULTURO.  

OMREŽJE DEJAVNIKOV ZA SPODBUJANJE KREATIVNOSTI

Kreativnost se napaja s tremi različnimi viri: TALENT, ki ga je treba spoznati in razvijati, ENERGIJA, ki jo namenjamo kreativnemu delu in METODA, ki nas uči usmerjenega in sistematičnega dela. Če pravilno uporabljamo vse vire, lahko rezultate dela izboljšamo tudi do 50 odstotkov.

Za preoblikovanje v inovacijsko organizacijo je treba začeti pri POSAMEZNIKIH, razumeti njihove motive in jih vključevati v TIME, da pri soočanju z izzivi sledijo CILJEM. Ko vse to povežemo, lahko začne delovati tudi inovacijski SISTEM – najmočnejša črpalka za ideje.

Če v podjetju spodbujamo nastajanje IDEJ in zaposlenim omogočimo SVOBODO ustvarjanja, iskanja, odločanja ali celo eksperimentiranja s tem bistveno vplivamo na ZAVZETOST. Novosti, ki jih uvajate na trg zahtevajo precej poguma, zato z nadzorovanim TVEGANJEM vzdržujemo nekaj zdrave napetosti, ki jo sproščamo s HUMORJEM – čisto obliko kreativnosti v svoji najbolj zabavni preobleki. Tako se oblikuje delovno okolje, v katerem je kreativnost iskana veščina in inovacije motor podjetniškega okolja. 

Avtor programa 12 dejavnikov inoviranja, ki se izvirno imenuje The Art of Innovation, je Ciprčan Dimis Michaelides, predavatelj, avtor in svetovalec. V Sloveniji njegovo znanje širimo štiri mednarodne licencirane trenerke programa: Nastja MulejSimona RoškarAna Šušteršič in Janja Rebolj

NA IZOBRAŽEVANJU:

  • dobite večdimenzionalno znanje o 12 ključnih dejavnikih za bolj inovativne organizacije,
  • odkrijete spodbujevalce in zaviralce inovativnosti v vaši organizaciji ali timu,
  • se udeleženci spoznajo z lastnim kreativnim profilom, ki podjetju omogoča lažje oblikovanje timov,
  • se naučite samostojno uporabljati 6 kreativnih tehnik za generiranje idej,  
  • se naučite v praksi uporabljati kreativno metodo IDEAS, s katero se izzivov lotite na bolj kreativen in učinkovit način,
  • spoznate različne inovacijske sisteme za zbiranje idej zaposlenih,
  • se v celoti učite na praktičnih primerih in se ob tem še zabavate!

Preverite, kdaj in kje bo potekalo naslednje izobraževanje ali nam pišite za več informacij!

Scroll to Top