O avtorju

Dimis Michaelides je avtor modela 12 dejavnikov inoviranja in metode I.D.E.A.S. za kreativno soočanje z izzivi

Dimis Michaelides

Predavatelj, svetovalec in avtor modela 12 dejavnikov inoviranja

Svetovalec podjetjem, avtor knjige, govornik na konferencah in čarodej, ki združuje enkratne talente in poslovne izkušnje, s katerimi navdihuje ljudi po vsem svetu. Deluje na področjih voditeljstva, ustvarjalnosti, inovativnosti, strategije in trženja. Je direktor podjetja Performa Consulting in gostujoči predavatelj na programih MBA na univerzah INSEAD (Fontainebleau), CK Graduate School of Business (Peking) in Jiaotang University (Šanghaj).

Dimis je leta 2007 izdal knjigo Umetnost inoviranja – Vključevanje ustvarjalnosti v organizacije (The Art of Innovation – Integrating Creativity in Organizations©) in razvil model 12 dejavnikov inoviranja, ki pomaga organizacijam in posameznikov, da dosežejo svoj inovacijski potencial.

Predavanja in delavnice izvaja na številnih dogodkih in konferencah, ki so posvečene ustvarjalnosti, tudi na TEDx (New York), Harvard Business Review (Kitajska), Creative Education Foundation (ZDA), American Creativity Association, CREA (Evropa), Evropski konferenci za kreativnost in inovativnost, Afriški kreativni konferenci ter na mnogih drugih. Ima bogate mednarodne izkušnje kot direktor podjetja, trženja in financ v Svetovni banki (Washington), podjetju Zeneca (Pariz), Svetu Evropske razvojne banke (Pariz) in zavarovalnici Laiki Cyprialife (Ciper).

Dimis Michaelides je tudi ambasador znanja 2017, ki ga podeljuje Life Learning academy iz Slovenije. Več o njem izveste tukaj

Scroll to Top